A fost găsită "Particula lui Dumnezeu"

571
A fost găsită
Isterie în lumea științifică după ce Daily Mail a dezvăluit o notă internă a fizicienilor de la Acceleratorul de particule de la Geneva conform căreia așa-numita "Particulă a lui Dumnezeu" ar fi fost descoperită la LHC.
Primele informații au apărut pe blogul lui Petre Woit de la Columbia University. Mai mulți fizicieni s-au declarat deja scep-tici în ceea ce privește uriașa descope-rire, alții au rămas rezervați până la apariția unor informații oficiale. Speculația se bazează pe o notă internă anonimă. Potrivit acesteia, informația ar proveni de la fizicienii de la Large Hadron Collider (LHC), acceleratorul de particule construit de CERN în apropierea Genevei.
În timp ce unii fizicieni susțin că nota este o farsă, alții spun că ar putea fi o mare descoperire în fizica particulelor care ar ajuta la înțelegerea felului în care funcționează universul. Fizicianul Sheldon Stone de la Universitatea Syracuse spune că "dacă este adevărat, ar fi extraordinar".
Potrivit teoriei Modelului Standard din fizica particulelor, bosonul Higgs conferă masă tuturor celorlalte particule și este crucial pentru a înțelege cum s-a format universul după Big Bang.
Marile acceleratoare de particule, cum ar fi LHC și Treveton de la Fermilab din Illinois, sunt de mult în căutarea bosonului Higgs și a altor particule subatomice. În interiorul acestor acceleratoare se ciocnesc particule la viteze enorme, generând o mulțime de alte particule subatomice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 22 Aprilie 2011
Stire din Fun : Telegrama lui Gheorghe
Joi, 21 Aprilie 2011
Stire din Fun : Poezioală desple sex
Miercuri, 20 Aprilie 2011
Stire din Fun : Doi pe-o pilă…
Pagina a fost generata in 1.6076 secunde