Arta managementului - când să îți asumi riscuri

443
Arta managementului -  când să îți asumi riscuri - management-1376225486.jpg

Articole recomandate

La spargerea unei bănci, participă doi spărgători. Primul strigă: "Nu mișcă nimeni! Țineți cont: banii sunt ai altora, viața este a voastră." Toată lumea din bancă s-a întins pe podea, în liniște.

Asta se numește "Schimbarea Modului de Gândire".

O tipă se întinde provocator pe masa din fața ei, încercând să atragă atenția. Spărgătorul i se adresează: "Vă rugăm să fiți civilizată! Acesta este un jaf, nu un viol!"

Asta se numește "Profesionalism - Concentrează-te doar pe ceea ce știi să faci".

Când s-au întors de la seif, spărgătorul cel tânăr (cu studii MBA) i-a spus hoțului mai bătrân (care avea doar studii primare) "Hai să numărăm câți bani am furat!". Hoțul bătrân, indignat îi răspunde: "De ce să pierdem noi atâta timp și să ne prindă, când putem să aflăm diseară, de la știri, câți bani lipsesc din bancă."

Asta se numește "Experiență - În zilele noastre, experiența este mult mai importantă decât calificările de pe hârtie de la cursurile POSDRU".

Imediat după ce hoții au părăsit banca, directorul i-a ordonat ca-sierului să cheme repede poliția. Casierul, după ce se gândi o secundă îi răspunse: "Domnule Director, nu e mai bine să punem 5 milioane de euro deoparte și să spunem că i-au furat hoții?"

Asta se numește "Transformarea Amenințărilor în Oportunități - a întoarce o situație defavorabilă în avantajul tău".

Casierul zâmbind: "Ar fi minunat să avem câte o spargere în fiecare lună!"

Asta se numește "Oportunitate - Fericirea este cea mai importantă."

Seara la știri se anunță că doi hoți au intrat într-o bancă și au dat o spargere de 100 milioane de euro.

Hoții au început să numere banii de mai multe ori și nu le ieșeau decât 20 de milioane. Furioși au început să înjure: "Noi am făcut planuri, am riscat ani grei de închisoare sau poate chiar viața și directorul s-a ales cu 80 de milioane, cât ai bate din palme?!?"

Asta se numește "Știință managerială - Cunoașterea este mai valoroasă decât aurul!"

Directorul băncii este fericit și zâmbitor, că pierderile lui de la bursa de valori sunt acum acoperite de acest jaf. Plus că i-au ieșit și câteva milioane bune bani de buzunar. Iar banca este pe profit.

Asta se numește "Arta managementului - Curajul de a-ți asuma riscuri!"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 August 2013
Stire din Fun : Bancuri
Pagina a fost generata in 0.4796 secunde