Fauna, la casa omului (I)

124
Fauna, la casa omului (I) - foiletonulzileiananiegagniuc4-1466766223.jpg

Articole recomandate

Mai toți iubim animalele, fie ele ierbivore, carnivore, domestice, sălbatice, de pradă sau… pradă omului nesătul. Să luăm, la întâmplare...


Iepurașul 


Îl știți, e un animăluț drăguț, cu urechile mari, stil SRI, picioarele din spate și mai mari, cu care fuge mai ceva ca ai noștri candidați, în campaniile electorale. Este fricos, doarme cu ochii deschiși, ca politicienii noștri în adunările parlamentare, mănâncă iarbă, varză și conopidă, nu ce tot mănâncă senatorii și deputații în ședințe, face sex des și rapid, dar nu pe bani, ca ale noastre prostituate plecate în străinătate, să dea conopidele bărbaților... pe săturate.


Își bagă între dințișori morcovii, fără frunze, nu ca românii noștri corupți, care au morcovul în cu totul altă parte, tot până la frunze, când ajung să li se facă dosare penale și intră în hora înlănțuirilor cu strigături gen "Foaie verde și-o lalea / Saltă, saltă DNA!"


Iepurașul e vioi, consumă trifoi cu și fără patru foi, intră pe la curțile oamenilor, mai puțin pe la Curtea Constituțională, ca cei mai sus menționați.


Este și dăunător, când roade scoarțele copacilor fructiferi, dar folositor pentru carne și blană, spre deosebire de ai noștri rozători care își rod unghiile în Parlament, se lamentează și parlamentează, se scuză, acuză și dau cu laba, politic, în stânga și dreapta…


Dacă tot am marjat pe comparații, cu oarece imprecații, în timp ce pe iepuri îi considerăm urecheați, parlamentarii noștri, din păcate, nu prea sunt… urecheați! N-are cine și… trăiesc bine!


Închei palindromic, cu "epurașu’", citit invers (ușa rupe) și cu doamna gomoasă și simandicoasă, care a întrebat un negustor, la piață, care vindea doi iepuri: "Bădie, cum i-ați prins?" "Cucoană, sincer să fiu, i-am prins făcând sex!"


Ananie GAGNIUC


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 24 Iunie 2016
Stire din Fun : HOROSCOP
Vineri, 24 Iunie 2016
Stire din Fun : Bancuri
Joi, 23 Iunie 2016
Stire din Fun : Bancuri
Joi, 23 Iunie 2016
Stire din Fun : Sub acoperire!
Joi, 23 Iunie 2016
Stire din Fun : Și pe față, și pe dos
Miercuri, 22 Iunie 2016
Stire din Fun : HOROSCOP
Miercuri, 22 Iunie 2016
Stire din Fun : Bancuri
Pagina a fost generata in 1.0983 secunde