Foiletonul zilei

185

Articole recomandate

Mi-a scris o blondă că "So despărțit de soț". Cu s-o împreunat! O alta mi-a trimis un e-mail cu textul "De ce se scrie pennis cu doi de ne? Ca să fie mai luuung?" Iar o a treia, trecută de clasa a treia, a comunicat, tot în scris, că "Sa înscris lalitere împreună cu Betty. Poziția recomandată e anal, fa Betty!" 
L-am trimis pe fostul meu profesor de românã, francezul Pierre, sã le alfabetizeze, altfel, sunt pierdute. Am zis: "Pierre, du-te! Pierre, du-te, cã-s pierdute!" 
Primele cuvinte învãþate de blonde au fost: bonjour, biensur ºi notre courte. Apoi, oui, nuit ºi votre pui, evident, în francezã. La modul cum rotunjeau buzele, când pronunþau "Oui", n-ai zice cã vorbeau, doar mimau...sãrutul. Evident, cel franþuzesc. Examenul de absolvire a cursului de limbã francezã a constat în traducerea versurilor "Câte stele sunt pe cer / Pân’ la ziuã toate pier". Pierre a corectat lucrãrile, mai puþin cele ale blondelor, cã nu a avut ce corecta. Erau goale. Foile, biensur. Aºa cã blondele n-au absolvit, dar au fost absolvite de a mai urma astfel de cursuri, cu cour, bonjour ºi biensur. Iatã ce-a declarat Pierre: "Nu sunt de fier. Decât sã zbier la aceste toante, ce-i drept, apetisante, mai bine cer sã mã transfer la un alt minister, unde nu e nevoie de prea multã  carte. ªi-a ales... ministerul culturii. Pierre acum e boier. Dar ºi oier, dat fiind cã literele sunt oile literaturii. Iar cele trei blonde sunt secretare în acelaºi minister. Nu cã sunã pur româneºte?  Biensur! Pierre, bonjour! Aceste nestemate nu trebuie pierdute. Pierre, du-te!
Pour conformité (a cette enormité),


Ananie  GAGNIUC


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Iulie 2013
Stire din Fun : Iubito, nu ești bună la pat!
Marţi, 30 Iulie 2013
Stire din Fun : Sex până la moarte
Luni, 29 Iulie 2013
Stire din Fun : Bancuri
Luni, 29 Iulie 2013
Stire din Fun : HOROSCOP
Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Stire din Fun : La magazin
Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Stire din Fun : Bancuri
Pagina a fost generata in 2.2032 secunde