13 sortimente de parfé… cu noroc

174
13 sortimente de parfé… cu noroc - 2dd6e33e8e3b1528d5bc2d54b4a64f1c.jpg
Ieri, cu ocazia lansării a încă opt sortimente de înghețată parfé, am aflat de la maestrul cofetar Silvian Miron că acest dulce delicios datează de prin 1852, când a fost inventat, evident, de cine altcineva decât de francezi. Iar ceea ce se mânca prin anii ’65-’70 se cam confunda. Și anume casata, care este obținută dintr-un amestec de mai multe straturi de înghețată, cu parfé-ul, care este considerat o cremă, o înghețată mai rafinată. Rețeta acestui desert are la bază 97 gr de gălbenușuri, 240 gr zahăr, 250 ml lapte și 500 gr frișcă.
Străduindu-se să răspundă celor mai diverse gusturi, cofetăria "Silvian" a adăugat ofertei de parfé deja existente câteva sortimente considerate delicatesă, precum alune griate, nuci granulate, cacao extra și merenques, vișine, mentă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8272 secunde