"4 luni, 3 săptămâni și 2 zile" a primit premiul Goya pentru cel mai bun film european

575
Filmul "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile" al lui Cristian Mungiu a primit duminică seară premiul Goya pentru cel mai bun film european.
Filmul lui Mungiu era favorit pentru câștigarea acestui premiu. Este primul film românesc nominalizat și laureat al premiilor Goya.
"4 luni, 3 săptămâni și 2 zile" îi are ca protagoniști pe Anamaria Marinca, Laura Vasiliu și Vlad Ivanov. Pelicula a câștigat, în 2007, mult râvnitul "Palme d’Or" al Festivalului de la Cannes și alte numeroase premii la concursuri și festivaluri internaționale.
Premiile Goya, considerate a fi echivalentul Oscarurilor în Spania, sunt decernate anual, începând din 1987, de Academia Spaniolă de Film, producțiilor lansate în Spania.
Filmul "Camino" în regia lui Javier Fesser, o poveste despre influența Opus Dei asupra unei fetițe bolnave în stadiu terminal, a fost marele învingător al ceremoniei care s-a desfășurat duminică seară la Madrid. Nominalizat la șapte categorii, "Camino" a primit șase premii, printre care acela pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cea mai bună actriță - Carme Elias.
FIlmul "Los girasoles ciegos" al spaniolului Jose Luis Cuerda, despre perioada care a urmat războiului civil (1936-1939), a luat doar premiul pentru cea mai bună adaptare, deși candida la cinci categorii.
Portoricanul Benicio del Toro a primit premiul Goya pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea rolului lui Ernesto Guevara în filmul "Che, el argentino" al lui Steven Soderbergh.
Penelope Cruz a primit premiul Goya pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pentru interpretarea din filmul "Vicky Cristina Barcelona" al lui Woody Allen, pentru care a fost nominalizată și la Oscar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9613 secunde