812.500 dolari pentru un portret al lui MJ

162
Un portret al lui Michael Jackson, realizat de Andy Warhol, a fost adjudecat pentru suma de 812.500 dolari, în timpul unei licitații organizate de casa Christie’s la New York, un preț superior estimărilor specialiștilor.
În schimb, piesa vedetă a licitației, tabloul "Tunafish Disaster" - pictat de Andy Warhol în 1963, ce evocă moartea, provocată de botulism, a două femei care au mâncat ton la conservă - nu și-a găsit cumpărător. Tabloul a fost evaluat la suma de 6 milioane de dolari, însă licitația s-a oprit la 4,7 milioane de dolari.
O altă piesă importantă a acestei licitații de artă contemporană a fost lucrarea "Brother Sausage" de Jean-Michel Basquiat, pictată în 1983, cu un preț inițial estimat la 9-12 milioane de dolari, dar care nu și-a găsit cumpărator.
În ultimii ani, mai multe portrete ale lui Michael Jackson pictate de Andy Warhol, care au fost scoase la licitație, nu și-au găsit cumpărător, printre acestea numărându-se unul aproape identic și de aceeași dimensiune cu cel vândut de casa Sotheby’s, la Londra, în iulie 2008.
Valoarea acestor tablouri și a obiectelor ce i-au aparținut lui Michael Jackson a crescut considerabil de la moartea cântărețului, în luna
iunie.
O galerie de artă din Long Island (New York) a scos la vânzare, în iulie, un tablou achiziționat în luna mai de la casa Sotheby’s, cu un preț de pornire de 800.000 de dolari. Directoarea galeriei, Janet Lehr, considera că acest tablou ar putea să atingă suma de 10 milioane de dolari.
Într-un comunicat al acestei galerii, emis la jumătatea lunii august, se indica faptul că tabloul, ale cărui dimensiuni sunt de 76,2x66 cm, a fost vândut pentru "mai mult de un milion de dolari", însă tranzacția nu a fost confirmată de alte surse din piața obiectelor de artă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 13 Noiembrie 2009
Stire din Monden : Lady Gaga șochează din nou
Joi, 12 Noiembrie 2009
Stire din Monden : Lumea în care trăim
Marţi, 10 Noiembrie 2009
Stire din Monden : Toni Braxton, la un pas de divorț
Pagina a fost generata in 1.5854 secunde