Acuzații grave de abuz sexual împotriva lui Kevin Spacey

203
Acuzații grave de abuz sexual împotriva lui Kevin Spacey - kevinspaceyfilegtyps171221hpmain-1545899497.jpg
Spacey, în vârstă de 59 de ani, fosta vedetă din serialul "House of Cards" și premiat de două ori cu Oscar, trebuie să se prezinte pe 7 ianuarie la tribunalul din Nantucket pentru a i se aduce la cunoștință rechizitoriul pentru "atentat la pudoare asupra unei persoane de peste 14 ani".

El riscă, dacă va fi condamnat, o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare, scrie news.ro.

Tânărul, William Little, în vârstă de 18 ani în timpul presupusei agresiuni, în noaptea de 7 spre 8 iulie 2016, a povestit la Poliție că i-a trimis mesaje prin intermediul Snapchat, între care un videoclip, prietenei sale, de la barul-restaurant "Club Car" din Nantucket, unde a fost împreună cu actorul, potrivit documentelor.

Little era angajat sezonier la "Club Car". El a rămas în restaurant după program pentru a-l întâlni cu Kevin Spacey, al cărui fan era.

După ce s-a prezentat vedetei și după ce a pretins că are 23 de ani - trebuie să ai 21 de ani pentru a consuma alcool în statul Massachusetts -, el a început să bea cu actorul, întâi bere, apoi whisky.

Kevin Spacey l-a invitat atunci pe tânăr la el acasă împreună cu alți amici.

Little a refuzat, presupunând că actorul vrea să-l seducă. Dar a rămas în restaurant pentru că "voia o fotografie cu Spacey, ceva pentru Instagram", potrivit plângerii. Atunci actorul i-a băgat mâna în pantaloni tânărului și l-a atins în zona genitală, conform sursei.

Little a încercat să-l respingă pe Spacey, în timp ce schimba mesaje cu prietena sa despre agresiune. Cum ea nu l-a crezut, el i-a trimis un videoclip cu actorul. Videoclip pe care polițiștii l-au găsit, tânărul confirmând că imaginile erau cele cu Spacey și cu el, conform plângerii.

Când actorul a mers la toaletă, o femeie, pe care Poliția nu a găsit-o căci nu face parte din mărturiile menționate în plângere, s-a apropiat de tânăr, vizibil "în primejdie", și i-a recomandat să plece imediat.

Când s-a întors la bunica sa, unde locuia pe timpul verii, Little s-a confesat surorii, apoi a doua zi mamei. Aceasta din urmă, jurnalista Heather unruh, a fost prima care a vorbit public despre agresiune în noiembrie 2017.

Contactată, avocata lui Kevin Spacey nu a răspuns solicitărilor AFP.

Acuzația de la tribunalul din Nantucket este singura pentru moment pentru a-l incrimina, dar alte anchete au fost deschise împotriva lui Kevin Spacey ca urmare a altor agresiuni, la Los Angeles și la Londra, unde el a condus Teatrul Old Vic timp de 11 ani în calitate de director artistic.

Actorul nu a mai apărut în public de la primele acuzații aduse contra lui în octombrie 2017, la începutul mișcării "#MeToo".

El a fost exclus din ultimul sezon al serialului "House of Cards", ca și din cel mai recent film al lui Ridley Scott, "All the money in the world", în care a fost înlocuit in extremis cu Christopher Plummer.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0834 secunde