"Amintiri din Epoca de Aur", din 25 septembrie și în Constanța

267
Filmul colectiv scris și produs de Cristian Mungiu va rula, începând cu 18 septembrie, în cinematografele din toate marile orașe din Italia, în versiune dublată în italiană, pelicula fiind distribuită de Archibald Film.
Mungiu se află zilele acestea la Festivalul de film de la Veneția pentru promovarea lansării filmului în cinematografele din peninsulă.
În luna octombrie, filmul va avea premiera în Marea Britanie, urmând ca până la sfârșitul anului să aibă premiera în alte câteva țări.
Conform site-ului www.amintiri dinepocadeaur.ro, filmul a fost achiziționat pentru distribuire în peste 25 de țări, printre care Statele Unite, Canada, Franța, Spania, dar și în state din Asia, precum India sau Taiwan.
În România, "Amintiri din Epoca de Aur" va intra în difuzare în două părți, "Tovarăși, frumoasă e viața!", ce va putea fi văzută începând cu 25 septembrie, la București, Iași, Cluj, Constanța, Timișoara, Bacău și Pitești, și "Dragoste în timpul liber", ce va rula de la 23 octombrie.
Lungmetrajul "Amintiri din Epoca de Aur" este realizat după un scenariu de Cristian Mungiu, care semnează și regia, alături de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu și Constantin Popescu.
Filmul ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din România anilor ’80, recuperând umorul care i-a ajutat pe români să supraviețuiască perioadei.
Despre "Amintiri din Epoca de Aur", Cristian Mungiu spune: "Am vrut ca după «4 luni, 3 săptămâni și 2 zile» și până la următorul meu film de autor să ofer publicului român o comedie, iar «Amintiri din Epoca de Aur», film episodic și colectiv, îmbină punctele de vedere a cinci colegi de generație cărora le-a făcut plăcere să recupereze, să refolosească și să recondiționeze amintirile din perioada nopților pierdute la bairamuri, video și cozi".
Din distribuția filmului fac parte actorii Vlad Ivanov, Diana Cavaliotti, Radu Iacoban, Tania Popa, Alexandru Potocean, Emanuel Pîrvu, Paul Dunca, Ion Sapdaru și Gabriel Spahiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
Stire din Monden : PRO TV nu renunță la Andreea Esca
Sâmbătă, 05 Septembrie 2009
Stire din Monden : Vine în România luna viitoare!
Sâmbătă, 29 August 2009
Stire din Monden : Festivalul care deranjează spectacolul
Pagina a fost generata in 2.0681 secunde