Concurs Annie Lennox, ambasadoare a bunăvoinței

268
Annie Lennox, ambasadoare a bunăvoinței - 355d2f7b50e30f9c9a01207dc6b410e3.jpg
Cântăreața scoțiană a fost numită, miercuri, ambasadoare a bunăvoinței din partea ONUSIDA, programul Organizației Națiunilor Unite de luptă împotriva maladiei SIDA, informează accesshollywood.com. Ea a declarat că dorește să lupte împotriva "brutalității zilnice cu care se confruntă milioane de femei" suferind de această maladie pe plan mondial.
Annie Lennox, în vârstă de 55 de ani, a devenit celebră în calitate de solistă a grupului The Eurythmics, a cărui piesă "Sweet Dreams" a ajuns pe prima poziție în topurile muzicale din Statele Unite ale Americii în 1983.
De atunci, cântăreața scoțiană a început o carieră solo și a devenit o activistă a cărei voce se face adeseori auzită în diverse chestiuni politice și sociale.
Lennox a pus, în primăvara anului 2007, bazele campaniei SING, invitând 23 de cântărețe să înregistreze un disc împreună. Încasările au fost folosite pentru cumpărarea de medicamente, educarea și protejarea femeilor și copiilor împotriva maladiei SIDA.
Grupul pop Eurythmics, format în anii ’80 de Lennox alături de Dave Stewart, nu s-a destrămat niciodată oficial, însă Lennox s-a distanțat de partenerul său muzical în anii ’90, când a continuat cu succes o carieră solo.
Lennox și Stewart s-au reunit în 1999, când au lansat albumul "Peace", urmat de un turneu.
Annie Lennox a fost desemnată "Femeia Păcii pe anul 2009", pentru angajamentul dovedit în lupta contra maladiei SIDA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7828 secunde