Bobby Womack a murit la vârsta de 70 de ani

18961
2
Bobby Womack a murit la vârsta de 70 de ani - bobbywomack1-1403947927.jpg
Muzicianul american Bobby Womack, o legendă a muzicii soul, a murit vineri, la vârsta de 70 de ani, informează contactmusic.com.
Informația a fost confirmată de Sonya Kolowrat de la casa de discuri XL Recordings, agentul de presă al muzicianului. Potrivit acestei surse, Bobby Womack a murit în timpul somnului, în reședința sa din Los Angeles. Cauza decesului nu este deocamdată cunoscută.
Artistul american, care a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2009, a avut o carieră muzicală de succes, întinsă pe durata a mai multor decenii.
Bobby Womack, care se afla în plin proces de înregistrare a unui nou album, "The Best Is Yet To Come", ce ar include, potrivit presei americane, colaborări cu Stevie Wonder, Rod Stewart și Snoop Dogg, și-a început cariera în calitate de membru al grupului Curtis Womack and the Womack Brothers, alături de frații lui, Curtis, Harry, Cecil și Friendly Jr. Grupul și-a schimbat denumirea în The Valentinos, la scurt timp după ce a semnat primul contract cu o casă de discuri în 1960.
În calitate de solist al grupului The Valentinos, Bobby Womack a cunoscut succesul cu piesa "Lookin' For A Love".
Trupa britanică The Rolling Stones a înregistrat un cover după piesa grupului american "It's All Over Now", care a ajuns pe primul loc în topul britanic în anul 1964, la doar o lună după lansarea versiunii originale. Trupa The Valentinos s-a destrămat însă în același an, după moartea unuia dintre frații Womack, iar Bobby a început să cânte la chitară și să colaboreze cu numeroși artiști de seamă, precum Aretha Franklin, Dusty Springfield și Ray Charles.
Bobby Womack, un prolific compozitor și textier, a compus numeroase piese rock și soul, inclusiv un cântec și pentru Janis Joplin, intitulat "Trust Me", ce a fost lansat la scurt timp după moartea celebrei cântărețe.
Și-a lansat albumul de debut, "Fly Me to the Moon", în 1968, și a continuat să aibă succes cu albumele sale solo, printre care se remarcă materialul discografic "Facts of Life".
Au urmat alte discuri de succes în anii '70, precum "That's The Way I Feel About 'Cha" și "Woman's Gotta Have It".
Artistul s-a internat în anii 1980 într-o clinică de tratare a dependenței de droguri și s-a confruntat apoi cu o serie de afecțiuni medicale - cancer la colon, diabet, cancer de prostată, pneumonie și maladia Alzheimer într-un stadiu incipient.
Albumul său din 2012 intitulat "The Bravest Man in the Universe" a fost inclus în Topul 50 al celor mai bune albume ale anului întocmit de revista Rolling Stone.


Comentează știrea

tddSxZFRyVqZgakLZ
20 octombrie 2014
PnOtglDZHbUzxCJDt

se7Fx8 ndvfklqognzo, [url=http://rljwauyqzfae.com/]rljwauyqzfae[/url], [link=http://lyymyjtzlrej.com/]lyymyjtzlrej[/link], http://ecmpdvydcvhq.com/

irosnbcSPhDhyTdtz
22 octombrie 2014
YDLoBaVsKv

XFRNGl yelfkygowkaw, [url=http://vmybctnevyul.com/]vmybctnevyul[/url], [link=http://dkztbsisrzky.com/]dkztbsisrzky[/link], http://cpxtquyviyeg.com/

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Stire din Monden : "Dana Rogoz nu e o femeie fatală"
Pagina a fost generata in 2.7324 secunde