Care sunt cele mai nefericite soții din Europa

384
Soțiile italiene sunt cele mai nefericite femei din Europa, potrivit unui studiu recent ce a analizat gradul de insatisfacție al femeilor căsătorite din mai multe state europene, în ceea ce privește diverse aspecte ale vieții, precum îngrijirea copiilor și bunăstarea socială. Studiul, realizat de Women & Quality of Life pe un eșantion de 4.000 de femei europene, arată că 76% dintre soțiile italiene sunt nefericite (cu 2,5% mai multe față de anul trecut), informează news. sky.com.

Gradul de insatisfacție în rândul soțiilor spaniole a fost de 63%, pentru cele din Franța, de 57%, pentru cele britanice, de 51%, iar pentru cele din Germania, de 47%.

Studiul a fost coordonat de doctorul în psihologie Serenella Salomoni, care a publicat mai multe sondaje referitoare la problemele cu care se confruntă femeile europene.

Astfel, circa 46% dintre nevestele italiene au declarat că sunt îngri-jorate din cauza crizei economice și a scăderii puterii lor de cum-părare. Ele au criticat, totodată, lipsa locurilor de muncă cu jumătate de normă, care ar fi putut să le ajute să obțină mai ușor un anumit echilibru între respon-sabilitățile profesionale și cele din viața personală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4386 secunde