Cea mai dură lovitură primită de Mark Zuckerberg

238
Cea mai dură lovitură primită de Mark Zuckerberg - markzuckerberg050211-1338395370.jpg
Mark Zuckerberg nu se mai numără printre cei mai bogați 40 de oameni din lume, după ce deprecierea puternică a acțiunilor rețelei de socializare a redus averea fondatorului Facebook cu aproape 5 miliarde de dolari de la momentul listării, pe 18 mai, transmite Bloomberg.
Averea lui Zuckerberg (28 de ani) a scăzut marți la 14,7 miliarde dolari, de la 16,2 miliarde dolari vineri, după scăderea acțiunilor Facebook cu aproape 10% pe piața Nasdaq, la 28,84 dolari.

Facebook s-a listat la bursă pe 18 mai, la un preț de 38 dolari pe acțiune. Astfel, titlurile rețelei de socializare au pierdut aproape 25% din valoare, cea mai slabă performanță în rândul marilor oferte publice inițiale ale ultimilor 10 ani.

"Situația pare că reflectă clar faptul că volumul de acțiuni emise a fost prea mare, prețul a fost prea agresiv, iar mulți investitori care au stat la coadă să cumpere nu aveau nicio intenție să păstreze acțiunile", comentează directorul de investiții al BMO Harris Private Bank din Chicago, care administrează active de 60 miliarde de dolari.

La prețul de închidere de la 18 mai, prima ședință de tranzacționare a acțiunilor Facebook, averea lui Zuckerberg era evaluată la 19,4 miliarde dolari.

Zuckerberg a ieșit astfel din topul celor mai bogați 40 de miliardari ai lumii realizat zilnic de Bloomberg.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Mai 2012
Stire din Actual : Facebook a intrat pe bursă
Pagina a fost generata in 0.3452 secunde