Colecție de cosmetice inspirată de asasinatele din Juarez

272
Colecție de cosmetice inspirată de asasinatele din Juarez - ee99c124cb6ecd90e3ddbc5049ebe9e8.jpg
Compania de cosmetice M.A.C a lansat la mijlocul lunii iulie linia "Juarez", realizată în colaborare cu Rodarte. După cum indică și numele, colecția are drept sursă de inspirație localitatea mexicană Ciudad de Juarez, catalogată drept una dintre cele mai periculoase orașe din lume, în urma morții și dispariției a mai mult de 400 de femei în intervalul 1993-2006 și în jur de 6000 de persoane în intervalul 2008-2010. Linia "Juarez" a stârnit un val de controversă, rezultând într-o donație de 100.000 de dolari făcută de M.A.C unui ONG local, informează L’Express.
Așezat în apropiere de granița cu S.U.A, Juarez reprezintă un punct de interes pentru traficanții de droguri. Un ONG mexican a numit localitatea Juarez "cel mai periculos oraș din lume".
Ideea macabră de a crea o linie cosmetică bazată pe tragediile orașului mexican le aparține celor de la M.A.C, iar surorile Mulleavy, fondatoarele casei Rodarte, și-au pus mintea și talentul la contribuție pentru a imagina culori și nume pe măsura temei: blush Quinceanera (petrecere organizată fetelor cu ocazia împlinirii vârstei de 15 ani, făcând aluzie la vârsta victimelor), ruj Ghost Town, lipglos Del Norte (orașul e localizat în apropierea graniței nordice), oje Juarez și Factory (trimitere către angajatele din maquiladoras - fabrici din zona de graniță - care dispar pe drumul dintre casă și locul de muncă), fard de ochi vânăt (combinat cu texturi ce sugerează firișoare de sânge) Bordertown.
În urma discuțiilor aprinse ce amenințau succesul colecției care va intra în magazine la mijlocul lunii septembrie, M.A.C a luat atitudine schimbând numele colecției și promi-țând că o parte din profit se va duce către Juarez. "Ne dăm seama că numele produselor din colecția M.A.C Rodarte i-au ofensat pe unii clienți și fani. Nu a fost intenția noastră și ne pare foarte rău. M.A.C. va dona o parte din profitul colecției M.A.C Rodarte pentru a-i ajuta pe cei din Juarez care au nevoie de ajutor", declara M.A.C într-un comunicat de presă citat de New York Magazine. Conform Lexpress, suma oficială donată de M.A.C va fi de 100.000 de dolari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5501 secunde