TeleComanda

Distracție în numele visului american

446
Dick (Jim Carrey) și Jane (Tea Leoni) sunt înfățișarea clasică a visului american. Au o casă în suburbii, un copil care vorbește engleza cu accent spaniol, căci petrece toată ziua cu bona lui de origine mexicană, un câine care obișnuia să latre, până când i s-a pus o zgardă cu șocuri electrice, și nici un motiv de îngrijorare.
Dick este promovat și este trimis la o emisiune TV, pe post de purtător de cuvânt. Neavând habar de ce se întâmplă în compania sa, Dick este făcut praf de analiștii care îl intervievează și care îi descriu firma drept "profanatorul visului american". Într-un acces de sinceritate, Dick îi asigură că pot veni oricând să controleze registrele firmei, întrucât toată activitatea este perfect legală. Evident, compania se desființează, nu înainte ca toate registrele să fie arse, toți angajații devenind șomeri peste noapte.
În tot acest timp, Jane își dă demisia de la slujba ei, fiind convinsă că noul post al lui Dick le va asigura un trai liniștit.
Totul se duce însă de râpă și, după ce Dick încearcă timp de jumătate de an să își găsească o slujbă, vine momentul în care cuplul trebuie să înceapă să vândă lucrurile din casă. Pe rând, dispar mobila, televizoarele, covoarele și accesoriile. Până și gazonul din fața casei le este luat înapoi. Ambii încearcă mai multe slujbe mai puțin pretențioase, însă totul se termină extrem de prost (scena cu imigranții mexicani este antologică). Când primesc și înștiințarea că trebuie să părăsească locuința, singura soluție care le rămâne celor doi este să treacă de partea cealaltă a legii. Și începe distracția cu Dick și Jane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.774 secunde