Editorialistul George Clooney

319
Editorialistul George Clooney - 9d371af4a1877b2f6a83a319aad7c3c1.jpg
Actorul a scris un editorial pentru "Washington Post", în care i-a avertizat pe politicienii americani în legătură cu pericolul declanșării unui nou război civil în Sudan, informează contactmusic.com.
George Clooney și activistul John Pendergast au făcut lobby în fața politicienilor de top din capitala americană, după călătoria efectuată în Sudan, la începutul acestei luni. Cei doi s-au întâlnit și cu președintele american Barack Obama, pe care au încercat să îl convingă să îi ajute pe refugiații din sudul statului Sudan, în cazul în care aceștia vor dori să se separe de provinciile din nordul țării, controlate de formațiuni de gherilă, printr-un referendum ce va fi organizat în ianuarie 2011.
Într-un editorial publicat, duminică, în "Washington Post", George Clooney și John Pender-gast au relatat o serie de aspecte din timpul întâlnirii cu Barack Obama, lăudându-l pe președintele american pentru faptul că "se află la conducerea lucrurilor și că este conștient de caracterul urgent al momentului".
În acest articol, George Clooney i-a îndemnat pe americani să ia poziție în această chestiune și să îi ajute pe refugiații din taberele din sudul statului Sudan înainte de a fi prea târziu, înainte ca miliarde de dolari provenind din taxele și impozitele americane să fie cheltuite "într-o operațiune umanitară profitabilă".
Rezidenții Sudanului de Sud trebuie să decidă, la referendumul din 9 ianuarie 2011, dacă vor ca regiunea lor să fie autonomă sau să fie integrată în Sudan. Un al doilea referendum va fi pe tema statutului regiunii Abyei, din nordul Sudanului.
În peste două decenii, violențele din Sudan s-au soldat cu circa două milioane de morți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 19 Octombrie 2010
Stire din Monden : …Și samariteanul Johnny Depp
Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Stire din Monden : Ligrul - cea mai mare felină din lume
Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Stire din Monden : Destinații inedite
Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Stire din Monden : 49 de zile de sex
Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Stire din Monden : Secretele unei căsnicii reușite
Pagina a fost generata in 1.8224 secunde