Concurs Elveția se pregătește să anunțe decizia în cazul extrădării lui Roman Polanski

256
Elveția se pregătește să anunțe decizia în cazul extrădării lui Roman Polanski - 5a3b3374d432c9d77f7c90b9ad643450.jpg
Justiția elvețiană se pregătește să anunțe decizia pe care a luat-o în privința petiției de extrădare a regizorului Roman Polanski în SUA, presa din Elveția citând surse oficiale potrivit cărora decizia Oficiului Federal pentru Justiție este în favoarea extrădării.
În weekend purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiției, Folco Galli, a declarat că nu va mai dura mult până când va fi anunțată o decizie în privința cererii de extrădare, însă nu a oferit mai multe detalii.
Cotidianul elvețian Sonntags Zeitung scrie că Oficiul Federal pentru Justiție a luat deja o hotărâre asupra cererii de extrădare și că surse judiciare au declarat că petiția SUA a fost aceptată.
Potrivit presei elvețiene, faptul că Oficiul Federal pentru Justiție întârzie să anunțe decizia arată că hotărârea luată este favorabilă extrădării, și că, dacă decizia ar fi fost în favoarea lui Polanski, autoritățile i-ar fi ridicat imediat interdicția de a părăsi domiciliul.
Polanski se află în arest la domiciliu în cabana sa din stațiunea elvețiană Gstaad pe baza unui mandat american legat de condamnarea sa pentru întreținerea de relații sexuale cu o minoră în urmă cu 33 de ani. Regizorul a fost arestat în septembrie 2009 la Zurich, a fost închis timp de două luni, iar apoi justiția elvețiană a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Polanski a părăsit SUA în 1978, înainte de a fi condamnat, și nu s-a mai întors de atunci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.1169 secunde