Gabriel Cotabiță, supus unui nou RMN cerebral. VEȘTILE SUNT PROASTE

521
Gabriel Cotabiță, supus unui nou RMN cerebral. VEȘTILE SUNT PROASTE - gabi-1431450478.jpg
Echipa multidisciplinară care îl evaluează permanent pe Gabriel Cotabiță a decis, marți, ca artistul să facă un nou RMN cerebral, iar analiza a indicat zone cu leziuni grave, potrivit B1.ro.

"Starea lui Gabriel Cotabiță este foarte gravă. Un alt RMN a pus în evidență prezența unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scăzut debitul sanguin cerebral și implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbește despre leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment", a precizat sursa citată.

Cotabiță se află internat în Secția de terapie intensivă a Spitalului Floreasca, fiind în status post stop cardio-respirator, resuscitat și necesitând ventilație mecanică.

Investigațiile complexe făcute de la internarea lui Cotabiță și până în prezent indică cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecțiuni cardio-vasculare preexistente.

Cântărețul Gabriel Cotabiță a fost găsit, vineri, în stop cardio-respirator, în stare de inconștiență, într-un hotel din Capitală. Cotabiță a fost resuscitat de un echipaj SMURD și a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat și dus la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, afirmă că instituția pe care o conduce va analiza varianta în care, în apropierea unei săli de sport să fie un cabinet medical, pentru a se facilita primul ajutor. Propunerea acestuia vine ca urmare a cazului Gabriel Cotabiță. (Detalii AICI)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7635 secunde