Concurs Lucian Pintilie, Radu Beligan și Andrei Șerban, premiați de Băsescu

584
Actorii Radu Beligan și Gheorghe Dinică, regizorul Lucian Pintilie, scriitorul Nicolae Manolescu, pictorul Ștefan Câlția, poeta Ana Blandiana, istoricul Șerban Papacostea și soprana Mariana Nicolescu sunt printre personalitățile culturale decorate luni, de Ziua Națională, de Traian Băsescu.
Președintele Traian Băsescu a primit, luni seara, la Palatul Cotroceni, înainte de recepția oferită pentru celebrarea Zilei Naționale a României, paisprezece oameni de cultură români, din diferite domenii de activitate, pe care i-a decorat în semn de apreciere pentru întreaga activitate pusă în slujba culturii și științei românești, dar și pentru că au promovat valorile românești în lume.
Cunoscutul actor Radu Beligan, regizorul Lucian Pintilie, scriitorul Nicolae Manolescu și soprana Mariana Nicolesco au primit, luni, la Palatul Cotroceni, Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Cruce. Aceeași distincție i-a fost acordată și regizorului Andrei Șerban, însă în lipsă, deoarece acesta se află în Statele Unite.
Pictorul Ștefan Câlția și actorii Gheorghe Dinică și Marin Moraru au primit din partea șefului statului, cu ocazia Zilei Naționale, Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce. Directorul artistic al Orchestrelor și Corului Radio, Nicolae Costin, și istoricilor Șerban Papacostea și Andrei Pippidi le-a fost oferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler.
Cu prilejul Zilei Naționale au fost decorați și pictorul Marin Gherasim, cu "Steaua României" în grad de Comandor, profesorul universitar Virgiliu Jorj Stoenescu, cu Ordinul "Steaua României" în grad de Ofițer, soprana Maria Slătinaru-Nistor, cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Comandor, și naistul Nicolae Voiculeț, cu "Meritul Cultural" în grad de Cavaler.
Disidentului anticomunist Vasile Paraschiv i-a fost oferită distincția Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, decorație pe care a refuzat-o.
La finalul ceremoniei, șeful statului le-a mulțumit pentru prezență invitaților săi, spunând că se simte onorat să stea în preajma unor oameni pe care îi respectă foarte mult pentru inteligență, ta-lent și dăruire. "Ceea ce faceți pentru România poate fi comparat cu ceea ce noi căutăm de ani de zile să facem pe bani mulți - sunteți elemente de reprezentare, așa numitul brand de țară", a spus Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2589 secunde