Marilyn Monroe, pe afișul oficial al Festivalului de Film de la Cannes 2012

216
Marilyn Monroe, pe afișul oficial al Festivalului de Film de la Cannes 2012 - marilyncannes1-1330518245.jpg
Marilyn Monroe este celebritatea care a fost aleasă să apară pe afișul oficial al celei de-a 65-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, organizată în acest an în perioada 16 - 27 mai, au anunțat marți organizatorii evenimentului.

Fotografia, realizată în alb-negru de Otto L. Bettmann, o prezintă pe celebra actriță americană suflând spre lumânarea care ornează un tort aniversar.

"Surprinsă aici într-un moment de intimitate, în care mitul se întâlnește cu realul, Marilyn celebrează o aniversare care ar putea fi cea a Festivalului de la Cannes. Ea ne vrăjește cu un gest care devine o promisiune, cu un suflu în formă de sărut", se afirmă în comunicatul emis de biroul de presă al festivalului.

"La 50 de ani după dispariția ei, Marilyn rămâne una dintre figurile majore ale cinema-ului mondial, o referință eternă și contemporană a grației, a misterului și a seducției", se adaugă în același comunicat.

Afișul a fost realizat de agenția de comunicare Bronx.

Juriul celei de-a 65-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat de actorul și regizorul italian Nanni Moretti, un prieten al evenimentului de pe Croazetă, unde și-a prezentat șase pelicule. Cineastul italian a fost recompensat cu premiul Palme d'Or în 2001, pentru filmul "Camera fiului/ La stanza del figlio", și a fost membru al juriului în 1997.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6777 secunde