Mickey Rooney a decedat la vârsta de 93 de ani

84
Mickey Rooney a decedat la vârsta de 93 de ani - mickeyrooney-1396852961.jpg
Actorul american Mickey Rooney, care a avut una dintre cele mai lungi cariere din istoria Hollywoodului, a decedat duminică la vârsta de 93 de ani, relatează France Presse și Reuters, citând presa americană.
Născut Joseph Yule, Mickey Rooney a fost unul dintre primii copii-vedetă ai cinematografului și s-a bucurat de o imensă popularitate mai ales în anii '30 și '40. Potrivit site-ului TMZ, actorul, a cărui stare de sănătate era fragilă de mai mulți ani, a murit din cauze naturale. Informația a fost confirmată și de cei de la Variety, neprecizând însă cauzele. Artistul trăia împreună cu cea de-a opta sa soție, Jan Chamberlin, din 1978.
Mickey Rooney, foarte apreciat și respectat la Hollywood, nu și-a încetat de fapt niciodată activitatea. Astfel, în 2011 el încă mai figura pe afișul 'Muppets', potrivit Agerpres.ro.
Născut la 23 septembrie 1920 în cartierul Brooklyn din New York, el a fost fiul a doi actori de comedie itineranți. Și alături de aceștia și-a făcut debutul în lumina reflectoarelor în 1922, pe când avea doar 17 luni. El devine începând cu 1927 un star al filmului mut după ce intră în pielea unui personaj comic devenit foarte popular, Mickey McGuire, al cărui prenume îl va prelua.

Copilul-actor își multiplică aparițiile artistice și devine idolul Americii cu ajutorul seriei de filme în care interpretează personajul 'Andy Hardy'. Pelicula inițială, apărută în 1937, va avea nu mai puțin de 14 continuări (până în 1944) și va prefigura seriile televizate. Acest rol îi va aduce un Oscar special pentru 'contribuția sa semnificativă la personificarea pe ecran a spiritului tinereții'.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8435 secunde