Concurs "Pe-o margine de lume", piesa cu nr. 17 la Eurovision

616
Reprezentanții României la Eurovision, Nico și Vlad Miriță, vor intra cu numărul 17 în prima semifinală de la Belgrad, care va avea loc pe 20 mai, după cum s-a decis în urma tragerii la sorți din 17 martie. Astfel, ordinea intrării în concurs va fi: Muntenegru, Israel, Estonia, Moldova, San Marino, Belgia, Azerbaidjan, Slovenia, Norvegia, Polonia, Irlanda, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Armenia, Olanda, Finlanda, România, Rusia și Grecia. "Poziția 17 în concurs e una avantajoasă, dar, până la urmă, nu este acesta factorul decisiv în rezultatul pe care îl vom obține și în calificarea piesei în finală. Trebuie să-i încurajăm pe reprezentanții noștri și să fim încrezători în evoluția lor pe scenă", a declarat Ioan Duma, prezent la întâlnirea de la Belgrad.
Dacă se vor califica în finala din 24 mai, reprezentanții României vor concura, alături de ceilalți calificați, cu Marea Britanie (poziția 2), Germania (poziția 4), Franța (poziția 19), Spania (poziția 22) și Serbia (poziția 23), țări participante direct în finală, conform noului Regulament EBU.
Finala selecției naționale Eurovision, organizată de Socie-tatea Română de Televiziune și difuzată pe 23 februarie, la TVR 1, a fost câștigată de Nico și Vlad Miriță, piesa "Pe-o margine de lume" (muzică Andrei Tudor, text Andreea Andrei, Adina Șuteu) urmând să reprezinte România la semifinala internațională Eurovision Song Contest de la Belgrad, Serbia, din luna mai.
Nico și Vlad Miriță au obținut un total de 271 de puncte din partea juriului și din partea publicului. Cei doi s-au clasat pe primul loc și în preferințele publicului și în cele ale juriului. Potrivit datelor furnizate de televoting, Nico și Vlad Miriță au acumulat 8.277 de voturi telefonice (echivalentul a 144 puncte).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3394 secunde