Prințul Harry al Marii Britanii și-a primit moștenirea

220
Fiul cel mic al prințului Charles și al prințesei Diana de Wales a împlinit ieri un sfert de secol și, o dată cu acest eveniment, primește și un cadou foarte important: este vorba de cele 6,5 milioane de lire sterline (7,4 milioane de euro), pe care mama sa i le-a lăsat prin testament în urma morții sale într-un accident de trafic, în august 1997, relatează Efe.
Conform testamentului, prințul Harry nu putea avea acces direct la moștenire până la împlinirea vârstei de 25 de ani, așa cum s-a întâmplat și în cazul fratelui său mai mare, prințul William.
Până la împlinirea acestei vârste, administratorii legali ai averii prințesei Diana le-au furnizat banii de care aveau nevoie pentru traiul de zi cu zi.
Însă, începând de acum, fiul mai mic al prințului Charles, care în ultimii ani a devenit unul dintre cei mai mediatizați membri ai familiei regale, va putea să-și administreze după bunul plac averea lăsată de mama lui.
Averea prințesei Diana în momentul morții sale se ridica la 21 milioane de lire (23,9 milioane de euro), sub formă de acțiuni, bijuterii, haine și bani, avere obținută în urma acordului de divorț încheiat cu moștenitorul coroanei britanice.
După reținerea impozitului pe succesiune, moștenirea totală a ajuns la 12,9 milioane de lire (14,7 milioane de euro), repartizată în mod egal între cei doi descendenți.
Prințul Harry își va petrece ziua de naștere ca pe o zi oarecare și va participa la antrenamentul zilnic pe care îl efectuează ca pilot al Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF).
Presa britanică mai menționează că tânărul prinț s-ar putea să se fi împăcat cu fosta sa prietenă, sud-africana Chelsy Davy.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Septembrie 2009
Stire din Monden : Patrick Swayze a pierdut lupta cu cancerul
Marţi, 15 Septembrie 2009
Stire din Monden : "Nu meritai premiul!"
Marţi, 15 Septembrie 2009
Stire din Monden : MJ a dominat MTV Video Music Awards
Luni, 14 Septembrie 2009
Stire din Monden : Va fi mămică!
Pagina a fost generata in 2.0213 secunde