"Rocky", "Rebecca" și "Ghost", filme anti-depresie

650
"Rocky", "Rebecca" și "Ghost" sunt trei dintre peliculele recomandate pentru învingerea depresiei, potrivit unui psihoterapeut britanic convins de puterea tămăduitoare a filmelor.
Psihoterapeutul Bernie Wooder practică de 14 ani terapia prin filme și este singurul specialist de acest fel din Marea Britanie. În opinia lui, drama "Rocky", cu Sylvester Stallone în rolul principal, este cel mai nimerit pentru depășirea momentelor de nesiguranță, în timp ce fantezia "Ghost", cu Demi Moore și Patrick Swayze, este recomandată celor care suferă din cauza pierderii unei persoane apropiate.  
Terapia presupune "prescrierea" unui anumit film, potrivit stării și problemei unei persoane, apoi o discuție între terapeut și pacient, despre sentimentele pe care le provoacă filmul după mai multe vizionări.
"Terapia prin film este atât de puternică deoarece accesează rapid sentimente și emoții, scoțându-le la suprafață, ca un magnet. Filmele ne oferă un model, clarifică probleme legate de relații, identifică probleme și soluții, inspiră și motivează. Atunci când privești un film, vezi totul din afară, iar mecanismele tale de autoapărare nu funcționează. Astfel, filmul poate provoca un început al autocunoașterii", explică Bernie Wooder.
Wooder a prescris diverse filme în cei 14 ani de când practică terapia. Una dintre pacientele sale, care suferea de o depresie permanentă, cu puternice sentimente de inferioritate, a răspuns foarte bine terapiei prin film. După ce aceasta a vizionat de mai multe ori filmul prescris de Wooder – "Rebecca" de Alfred Hitchcock - a înțeles care era motivul problemelor sale, regăsindu-se în personajul principal al filmului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1264 secunde