Sexul este o necesitate! Află de ce

424
Sexul este o necesitate! Află de ce - sex-1310453871.jpg
Cercetătorii au descoperit că organismele se reproduc încrucișat, mai degrabă decât asexuat, pentru că acest fel de înmulțire ține la distanță atacurile paraziților. Constatările vin în sprijinul teoriei evoluționiste, în care din două organisme rezultă un pui cu un cod genetic nou, mult mai rezistent.

Se pare că din amestecul fondului genetic de la două organisme rezultă un pui cu un cod genetic nou, mult mai rezistent la atacurile paraziților. Fertilizarea încrucișată ajută organismele să se înarmeze împotriva bacteriilor și paraziților de tot felul.
Potrivit unui studiu publicat în revista Știință, sexul dă viermilor puterea de a lupta împotriva paraziților. Viermii forțați să se reproducă asexuat au fost doborâți de o bacterie infecțioasă și au murit.

Cercetătorii spun că rezultatele sunt dovada cea mai convingătoare până în prezent pentru o terorie-cheie în biologia evoluționistă.

Teoria susține că sexul a evoluat pentru că permite organismele să-și împrospăteze fondul genetic în noi combinații care să țină departe atacurile paraziților.

Citeste mai departe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Iulie 2011
Stire din Monden : Rihanna va fi imaginea Armani
Pagina a fost generata in 3.9829 secunde