Curiozități din lumea animală

Și animalele au bastarzi, care fac furori

702
Și animalele au bastarzi, care fac furori - 3bc8947fac73e18ed23f7693588ad28b.jpg
Rezultatul combinării a două specii de animale, animalele hibrid moștenesc cromozomi și de la mamă, și de la tată. În lume există mai multe exemplare din astfel de animale, majoritatea apărute în captivitate. În ediția de săptămâna trecută v-am prezentat ligrul, una dintre cele mai renumite "corcituri". În rândurile următoare vă prezentăm alte animale hibrid, care fac furori în lume:
r leopon - rezultatul împerecherii între un leopard și o leoaică. Corpul lui are culoarea leopardului, dar capul precum al leului. Cei mai mulți leoponi au venit pe lume în Japonia.
r balfinul - urmașul încrucișării între o mamă balenă și un tată delfin, având culoarea mamei, dar botul asemănător cu al tatălui. Primul exemplar de balfin în captivitate, în 1985, a avut trei pui, dintre care doar unul a supraviețuit aproape un deceniu. Cele mai multe animale hidribe sunt sterile.
r lemuratul - este copilul unui lemur și unei pisici și este un excelent animal de companie pentru extravaganții bogătași din China. Aceștia spun însă că felina este mai agresivă decât o pisică obișnuită.
r grizzly polar - în ciuda asemănării genetice, cele două specii de urși, cel grizzly și ursul polar, se evită în natură. Vânătorii au descoperit însă în Canada un urs care s-a dovedit a fi o încrucișare între cele două specii. Acest hibrid a apărut în sălbăticie, în condițiile în care majoritatea acestor animale s-au născut în captivitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Stire din Monden : E singură și disponibilă
Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Stire din Monden : Chef de chef la Prefectură
Joi, 21 Octombrie 2010
Stire din Monden : Escrocată cu 2.000 euro
Joi, 21 Octombrie 2010
Stire din Monden : Cel mai puternic puști din lume
Pagina a fost generata in 1.5774 secunde