Toni Tecuceanu a murit din cauza unei bacterii din spital

1575
La 31 de zile de la decesul actorului în vârstă de 37 de ani, familia a primit dosarul medical în care se mențio-nează prezența bacteriei acinetobacter, contractată dintr-un aparat de ventilație de la secția de Terapie Intensivă.
Paul, fratele lui Toni Tecuceanu, a declarat că își dorește ca cei din spital să plă-tească pentru fapta lor. "Urmează să mă văd cu un avocat. Apoi voi ști dacă merg sau nu mai departe", a declarat Paul Tecuceanu, citat de ediția electronică a ziarului "Adevărul".
Inițial, medicii de la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" au refuzat eliberarea dosarului medical al actorului către familia acestuia. La vremea respectivă, doctorul Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a motivat refuzul prin faptul că actele reprezintă documente medico-legale și, în conformitate cu Legea privind drepturile pacientului, acestea nu pot fi eliberate decât la solicitarea expresă a organelor abilitate.
Toni Tecuceanu a decedat la 5 ianuarie, la Institulul de Boli Infecțioase "Matei Balș". Actorul a luptat cu virusul A(H1N1), dar a suferit și alte complicații pulmonare care i-au ptovocat decesul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1852 secunde