TVR1 somat public pentru accidentul din emisiunea "Dănutz SRL"

1425
Consiliul Național al Audiovi-zualului a decis, ieri, să someze public TVR 1, pentru emisiunea "Dănutz SRL" în care Romeo Dediu, chitaristul trupei Holograf, a fost rănit cu o sabie, în direct, în timpul unui moment de cascadorii. "Este un incident regretabil, petrecut în direct, care a dus la o rană superficială. Dar exista un potențial de risc în acest număr de circ", a spus Răsvan Popescu, președintele CNA. El a fost de părere că ar trebui transmise scrisori la toate posturile, pentru a nu mai prezenta în direct numere care prezintă factori de risc.
Pe de altă parte, Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus că problema o reprezintă atitudinea moderatorului. "Este o emisiune în care s-a întâmplat un accident. Eu văd, mai degrabă, o problemă în atitudinea moderatorului, care nu a oprit imediat emisiunea. S-a întâmplat un accident, însă moderatorul a continuat numărul, doar de dragul emisiunii. Nu văd nicio justificare", a spus Narcisa Iorga.
În plus, Ioan Onisei, vicepreședintele CNA, a propus amendarea TVR 1 cu 10.000 de lei. "Potrivit articolului 3 din Legea audiovizualului, radiodifuzorii trebuie să difuzeze emisiunile cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului, or dreptul la viață este un drept fundamental", a spus Onisei. El a precizat că actul prezentat a fost unul "violent", fapt care încalcă art. 39, alin. 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Difuzarea în serviciile de televiziune și de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiționat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situații normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective".
Christian Mititelu, membru al CNA, a spus că Dan Bittman trebuia să fie cu atât mai prudent în emisiune cu cât este și consilier al unui ministru. "Dacă ești consilier al unui ministru trebuie să ai o răspundere mai mare. Este un om cu o funcție publică, foarte cunoscut, care prezintă o emisiune", a spus Mititelu.
Pe de altă parte, TVR a transmis, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că MondoFilm, producătorul emisiunii "Dănutz SRL", își asumă întreaga răspundere pentru acest incident.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Februarie 2010
Stire din Monden : Monica Columbeanu negociază la Bollywood
Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010
Stire din Monden : Distracție pe gheață
Pagina a fost generata in 1.5946 secunde