Concurs Un francez cu mâinile și picioarele amputate a traversat înot Canalul Mânecii

302
Philippe Croizon, un francez de 42 de ani, care are mâinile și picioarele amputate, a reușit, sâmbătă, să traverseze, înotând, Canalul Mânecii, el ajungând, după 13 ore, pe coasta franceză.
Potrivit anturajului lui Croizon, el a ajuns în apropiere de Wissant, la ora 21.13, urcând apoi pe un vapor spre Anglia. Înotătorul a plecat, sâmbătă dimineața, în jurul orei 8.00, de la Folkestone (Anglia) și a terminat traversarea cu mai multe ore în avans față de cum era prevăzut.
Philippe Croizon a fost elec-trocutat de 20.000 de volți în martie 1994, atunci când demonta o antenă de televiziune, în urma acestui accident el rămânând cu mâinile și picioarele amputate.
Ideea traversării Canalului Mânecii i-a venit în urmă cu 16 ani, când era la spital după accident și a urmărit la televizor un reportaj despre o înotătoare care a traversat Canalul.
Pentru această provocare, Philippe Croizon și-a făcut niște proteze fixate de părțile rămase de la picioare. Cioturile de la brațe nu-i permit să avanseze, ci să-și mențină echilibrul și să nu aibă rău de mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Septembrie 2010
Stire din Monden : George Clooney se teme de arme
Luni, 13 Septembrie 2010
Stire din Monden : Podiumul Festivalului de la Veneția
Pagina a fost generata in 2.9904 secunde