107 dosare ale constănțenilor cu bunuri trecute în proprietatea statului bulgar, trimise spre aprobare la ANRP

445
Comisia tehnică pentru aplicarea Legii 9/1998 privind acordarea de compensații cetățenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România și Bulgaria s-a întrunit vineri, într-o nouă ședință.
Potrivit unui comunicat de presă, membrii comisiei au propus aprobarea rapoartelor tehnice de calcul pentru 107 dosare și respingerea a 218 dosare, din cauza documentației incomplete, inexistenței bunurilor de revendicat sau a altor motive prevăzute de lege. Hotărârile comisiei județene vor fi trimise spre validare Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, care va emite decizii ce vor fi comunicate ulterior solicitanților.
În aceeași zi, în urma adreselor ANRP, Comisia tehnică pentru aplicarea Legii 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensații cetățenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reținute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța a procedat la aprobarea rapoartelor tehnice de calcul prin reanalizarea a două dosare și la respingerea unui dosar, în care nu s-a făcut dovada bunurilor revendicate. Hotărârile comisiei urmează a fi transmise Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2546 secunde