15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Care este mesajul președintelui Klaus Iohannis

279
15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Care este mesajul președintelui Klaus Iohannis - cineestepresedintelecncdinstitut-1641027380.jpg
În această dimineață, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul marcării a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, în care îşi exprimă încrederea că UE va continua să se dezvolte şi să răspundă activ la provocările pe care digitalizarea şi schimbările climatice le generează în lume.

"Sunt încrezător că Uniunea va continua să se dezvolte şi să răspundă activ la provocările pe care digitalizarea şi schimbările climatice le generează peste tot în lume, să ofere cetăţenilor săi siguranţă, bunăstare şi stabilitate. În această perioadă în care cetăţenii europeni sunt invitaţi să se pronunţe asupra priorităţilor europene, în cadrul Conferinţei privind viitorul Europei, este important ca dorinţele şi ideile românilor să se facă auzite, pentru ca apoi să putem formula în plan european decizii echilibrate, care să corespundă acestor aşteptări", se arată în mesajul preşedintelui.

El afirmă că aderarea la UE a ancorat ţara noastră în spaţiul european de democraţie şi valori, un ideal care a devenit realitate prin sacrificiul celor care au luptat în Decembrie 1989.

"În acel moment crucial al istoriei noastre, românii au cerut la unison libertate, drepturi fundamentale, domnia legii şi democraţie. Dobândirea statutului de membru al Uniunii Europene a concretizat un parcurs ales de cetăţeni în mod asumat şi fără ezitare. Drumul european rămâne în mod legitim singura opţiune de prosperitate, stabilitate şi dezvoltare pe termen lung a României", a precizat Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4682 secunde