600 de buletine dispărute la Albești

498
Potrivit primarului comunei Albești, Gheorghe Moldovan, aproximativ 600 de buletine de vot au dispărut de la una dintre secțiile de votare din localitatea Cotu Văii. Moldovan spune că buletinele au fost luate în cursul zilei de sâmbătă, membrii secției de votare semnând pentru aproximativ 900 astfel de documente. Buletinele au fost depuse și lăsate sub pază, dar în cursul zilei de, ieri, membrii comisiei s-au trezit că au doar 346 de buletin.
"Nu știu ce s-a întâmplat. Ori cei de la Consiliu Județean nu au trimis câte buletine trebuiau să trimită. Nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat, cei din comisie ar fi trebuit să observe dimineața când au ajuns, e o diferență vizibilă de la 900 la 300. Nu știu ce au făcut, nu le-au numărat dimineața, chiar nu-mi pot explica. Au fost ținute toată noaptea sub pază", a declarat primarul localității Albești.
Incidentul a fost semnat și de către Prefectura Constanța, care potrivit unui comunicat, a înregistrat mai multe astfel de întâmplări. Astfel, prefectul Claudiu Palaz spune că au existat sesizări telefonice primite din partea președinților secțiilor de votare prin care se aduce la cunoștință faptul că buletinele de vot, autocolantele, precum și alte materiale au fost predate de către BEJ fără a se întocmi procese verbale care să ateste predarea-primirea acestora.
"Având în vedere suspiciunile care planează în legătură cu intenția de fraudare a acestui proces electoral, nu putem să nu sesizăm faptul că procesele verbale centralizatoare care vor fi întocmite la sfârșitul votării nu vor putea fi însoțite de documente justificative. Spre exemplu, la Albești, pentru un număr de aproximativ de 900 de cetățeni înscriși pe listele electorale, președintele secției de votare a descoperit că a primit doar 300 de buletine de vot, situație care mai mult ca sigur nu este singulară. M-am adresat în acest sens atât președintelui Biroului Electoral de Circumscripție Județean, cât și șefului Inspectoratului Județean de Poliție, pentru a dispune măsurile care se impun", a precizat prefectul Claudiu-Iorga Palaz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : REFERENDUMUL a picat!
Pagina a fost generata in 0.9823 secunde