A murit fostul deputat UDMR Tokay György, fost ambasador al României în Lituania

102
A murit fostul deputat UDMR Tokay György, fost ambasador al României în Lituania - tokaygyrgy-1457020382.jpg

Articole recomandate

Fostul deputat UDMR Tokay György, unul dintre membrii fondatori ai prezidiului executiv al UDMR, ministru pentru minorități și ambasador al României în Lituania, a murit la vârsta de 77 de ani.


Tokay György a fost deputat, lider de grup parlamentar, ministru pentru minorități și ambasador în țările baltice, membru fondator al Prezidiului Executiv UDMR și al Organizației Județene UDMR Arad.

S-a născut la 27 martie 1939 în Cluj, iar studiile juridice le-a absolvit în cadrul Universității "Babes-Bolyai". Și-a început activitatea în calitate de consilier juridic, apoi a devenit jurnalist, iar din 1976 a activat ca avocat.

A fost membru UDMR încă din decembrie 1989 și deputat în legislaturile 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000. În 2005 a fost numit de președintele Traian Băsescu ambasador al României în Lituania.

"Îl admiram pe colegul nostru, Tokay György. Avea o atitudine fermă de fiecare dată când se prezenta în fața plenului Parlamentului, se adresa cu multă naturalețe în limba română, captând atenția tuturor. A reprezentat un model care, odată cu plecarea sa, nu s-a mai regăsit în politica românească. Ne-am dori să fie din nou printre noi, spunându-ne să avem multă grijă unii de alții", se arată într-un comunicat transmis de UDMR.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1555 secunde