A murit fostul ministru al Apărării! Avea doar 59 de ani

2692

Articole recomandate

Politicianul Sorin Frunzăverde a murit, duminică, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, el suferind de mai mulți ani de o boală foarte gravă la rinichi, au declarat reprezentanți ai unității medicale.


"Starea lui era critică de o săptămână", a precizat dr. Waldemar Murgu, director al Spitalului din Reșița, pentru Agerpres. Potrivit sursei citate, decesul acestuia a survenit duminică în jurul orei 11:00.


Sorin Frunzăverde avea vârsta de 59 de ani. De profesie inginer metalurgist, el a deținut în guvernele din perioada 1996-2000 funcțiile de ministru al Mediului, Turismului și Apărării, reprezentând Partidul Democrat (PD). În perioada 2001-2004 a fost deputat PD ales în județul Caraș-Severin.


De asemenea, a mai fost ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, în perioada 2006-2007.


În perioada 2001-2011 a fost vicepreședinte al Partidului Democrat, devenit ulterior Partidul Democrat Liberal (PDL), ocupându-se de Departamentul Relații Internaționale al formațiunii. El a fost considerat artizanul primiri PD în Partidul Popular European, după ce anterior fusese în Internaționala Socialistă.


În 2007 a fost ales deputat în Parlamentul European din partea PDL, renunțând la această calitate după ce a fost ales în 2008 președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.


În 2011 a fost ales prim-vicepreședinte al PDL, însă în martie 2012 el a demisionat din acest partid, trecând la PNL, el fiind apoi ales vicepreședinte al liberalilor în două rânduri. În iunie 2012 a fost reales președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.


În 2015 Sorin Frunzăverde a fost acuzat către Direcția Națională Anticorupție pentru infracțiunea de folosire a influenței ori autorității pentru obținerea de foloase necuvenite. El ar fi făcut demersuri pentru influențarea procesului electoral în direcția obținerii de mai multe voturi pentru un anumit candidat. Magistrații Curții de Apel Timișoara l-au condamnat definitiv în mai 2016 la 2 ani de închisoare cu suspendare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7868 secunde