Abandon pe Autostrada Soarelui

1465
Abandon pe Autostrada Soarelui - 963584c6444d20c88eafd309e5073619.jpg
Firma de construcții Colas și-a retras cele 150 de utilaje și a trimis în preaviz 300 de muncitori de pe șantierul din apropierea orașului Cernavodă în urma unor neînțelegeri contractuale dintre ei și Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.
Deși aceasta era singura porțiune de drum pe care Colas lucra, pe motiv că CNADNR le-a pus la dispoziției doar o parte din terenuri, francezii au lăsat în urma lor un strat transparent de asfalt întins pe maxim 100 de metri, mai multe puncte de lucru deschise, pasaje nefinalizate și maldăre imense de pământ.
Unul dintre reprezentații companiei afirma în cursul dimineții de ieri, în exclusivitate pentru Cuget Liber, că rezilierea contractului a fost efectuată "într-adevăr, în urmă cu 14 zile". Acest fapt a fost confirmat și de o serie de muncitori care efectuau o lucrare de alimentare cu apă în zonă. Ei au povestit că retragerea utilajelor a început cu mult înaintea zilei de ieri.
Reprezentantul Colas a menționat că singurul motiv pentru care s-a decis într-un final rezilierea contractului este lipsa terenurilor de lucru.
"Noi nici la momentul acesta nu avem terenuri pe care să construim și acest lucru se întâmplă de doi ani de zile. Tot apar declarații în presă d-ale doamnei Boagiu potrivit cărora firma noastră nu ar vrea să lucreze. Pe ce să lucreze? Noi nu putem să construim pe terenuri private! Ei nu au făcut altceva decât să ne dea termene, pe care nu le-au respectat și de ceva vreme nu ne-au mai dat termene, ne-au dat ultimatum-uri", a declarat reprezentantul Colas.
Această idee este susținută și de managerul de proiect al firmei Colas, Jean Baptiste Guenet, care, la ieșirea de pe șantier, a menționat faptul că utilajele vor fi retrase pe motiv că nu au fost puse la dispoziție terenurile necesare. De asemenea, Guenet a specificat faptul că firma franceză nu are intenția de a da statul român în judecată, dar va aduce evenimentul în atenția Curții Internaționale de Arbitraj pentru a se stabili cine nu a respectat contractul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3698 secunde