Concurs Administrația locală din Agigea a pus hingherii pe maidanezi

1214

Articole de la același autor

Locuitorii din Agigea pot apela de acum și la hingheri pentru a îndepărta pericolul pe care îl reprezintă câinii fără stăpân care își fac veacul pe străzile comunei. Administrația locală din Agigea anunță că odată cu încheierea unui contract cu o firmă de ecarisaj care se va ocupa de problema câinilor vagabonzi din comună se vor institui și măsuri colaterale, menite să scape localitatea de maidanezi.

Primăria Agigea a încheiat, de curând, un contract de prestări servicii cu o firmă de ecarisaj. Potrivit unui comunicat de presă semnat de însuși primarul Cristian Cîrjaliu, măsura s-a impus ca urmare a deselor sesizări ale locuitorilor din Agigea cu privire la pericolul provocat de câinii fără stăpân care își fac veacul pe străzile comunei. Câinii adunați de pe străzi vor fi sterilizați, iar după operațiunile de dezinsecție, deparazitare și marcare, animalele găsite clinic sănătoase vor fi readuse în mediul natural.

Hrănirea maidanezilor = contravenție
Primarul Cîrjaliu atrage atenția locuitorilor că trebuie să colaboreze și ei pentru ca măsurile luate în acest sens să dea rezultate. Mai exact, Cîrjaliu le cere localnicilor din Agigea, printre altele, să nu mai hrănească patrupedele fără stăpân, acest lucru constituind, potrivit primarului, o contravenție, în conformitate cu HCL nr. 19/2006. Reprezentantul administrației locale le mai cere locuitorilor din Agigea să nu mai abandoneze câinii și să semnaleze autorităților orice tentativă de acest gen.

Maidanezii constănțeni, "exportați" în Agigea
În continuare, localitatea Agigea se pare că se confruntă cu problema "importului" fără voie de maidanezi din localitățile învecinate. În comunicatul de presă transmis ieri, primarul Cîrjaliu amintește că, nu mai departe de acest week-end, polițiștii comunitari din Agigea au surprins un constănțean care încerca să repopuleze comuna cu maidanezi "made in Constanța". "Amintim în acest sens faptul că duminică, 26.04.2009, în jurul orelor 12.00, agenții Poliției Comunitare Agigea au surprins pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, în zona Supermarket-ului Selgros, pe un tânăr din Constanța care încerca să abandoneze din autoturismul Matiz CT 03 LRA doi câini despre care a declarat că-i aduce din cartierul Aurel Vlaicu, din zona blocului în care locuiește", se menționează în comunicat.
Exportul de maidanezi din Constanța către Agigea este o practică mai veche, semnalată, la un moment dat, și de fostul primar, Ion Ioniță. De altfel, de-a lungul timpului, și alți primari din jurul Constanței s-au plâns de faptul că maidanezii din municipiul reședință de județ ajung pe străzile localităților lor.

Remember…
Ultimul mare incident generat de proasta gestionare a problemei câinilor vagabonzi de către autorități s-a produs în urmă cu un an, mai exact în seara zilei de 12 aprilie 2008, când o fetiță de numai șase ani a fost ucisă de maidanezi la câțiva metri de casă. Incidentul a avut loc la granița dintre unitățile administrativ teritoriale Agigea și Constanța, în apropierea fostului spital de dermato-venerice din Agigea, autoritățile de la acea vreme aruncând pisica de la unele la altele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6606 secunde