Administrația locală din Cernavodă a stabilit taxele și impozitele pe 2011

443
Consilierii locali din Cernavodă s-au reunit, ieri, în ședință ordinară de consiliu aferentă lunii noiem-brie. Pe ordinea de zi au figurat mai multe proiecte de hotărâri cu impact direct pentru comunitate.
Potrivit unui comunicat de presă, unul dintre aceste proiecte a fost cel referitor la aprobarea listei cu ordinea de prioritate în soluționarea cere-rilor de locuințe și de repartizare a locuințelor construite în sistem ANL. Din cele 688 dosare depuse, doar 96 respectă prevederile impuse de lege. Potrivit hotărârii, o parte dintre cei care au aplicat vor primi o locuință în blocul ANL de pe strada Pinilor din orașul Cernavodă. Acesta găzduiește 40 de cămine, dintre care 30 sunt de tip garsonieră, iar 10 sunt apartamente cu două camere.
În aceeași ordine de idei s-a discutat aprobarea documentației de licitație necesare pentru concesionarea de terenuri aflate în proprietatea unității administrativ teritoriale Cernavodă. Datorită numeroaselor cereri de terenuri pentru construirea de locuințe proprietate personală și anexe gospodărești, primăria a identificat un număr de loturi ce pot fi puse la dispoziție în acest sens.
De asemenea, s-a examinat și planul de extindere a rețelei de termoficare pentru persoanele care locuiesc la casă prin construirea a patru puncte termice noi. Acestea vor asigura furnizarea cu apă caldă și căldură pentru locuitorii din zonele Dealul Sofia, Seimeni Nord, Str. Viorelelor, Victoriei - Îndiguirii.
Nu în ultimul rând, Consiliul Local Cernavodă a pus în discuție aplicarea taxelor locale și impozitelor pentru anul 2011. Potrivit proiectului de hotărâre, administrația locală avea în vedere majorarea unor impozite precum și lărgirea unor baze de impozitare anterioare prin aplicarea prevederilor din Legea 571/2003.
Alexandra BĂLAN

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Și ei au fost parlamentarii noștri
Pagina a fost generata in 1.6498 secunde