Administrația locală din Cernavodă susține colectarea selectivă a deșeurilor

236

Articole recomandate

Primăria Cernavodă derulează un proiect de implementare a sistemului de management integrat al deșeurilor urbane în orașul Cernavodă și comunele limitrofe Seimeni, Saligny, Rasova.
Potrivit unui comunicat de presă, proiectul are o valoare de aproximativ 725.000 euro. Prin proiectul Phare CES 2005, Coeziune Eco-nomică și Socială, 85,9% din valoarea totală a proiectului va fi susținută din fondurile europene și 14,10% din bugetul Consiliului Local Cernavodă. Proiectul a parcurs deja toate etapele procedurii de reglementare privind impactul asupra mediului.
În același comunicat, se precizează că o parte din investițiile prevăzute au fost deja achiziționate. Este vorba de 280 de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor, o autospecială de transport containere și o autogunoieră compactoare. Prin implementarea proiectului, colectarea va fi realizată pe trei fracțiuni de deșeuri: hârtie/carton; plastic/recipiente PET; deșeuri menajere nereciclabile.
În urma realizării acestui proiect, urmează să se construiască 57 de platforme noi, să se reabiliteze cele 33 platforme existente, să se construiască și să se monteze stația de transfer și sortare.
Informații privind proiectul și colectarea selectivă se găsesc și pe site-ul www.primaria-cernavoda. ro. Termenul limită pentru finalizarea proiectului este luna septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8284 secunde