Adrian Năstase a fost achitat în dosarul Mătușa Tamara

305
Adrian Năstase a fost achitat în dosarul Mătușa Tamara - nastase-1346688561.jpg
Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, astăzi, în Dosarul Mătușa Tamara. 
În fața judecătorilor, fostul premier Adrian Năstase a declarat că nu există probe pentru condamnarea sa și că acuzațiile au substrat politic.

Adrian Năstase a intrat în sediul Înaltei Curți însoțit de polițiști, fără cătușe și cu o mapă albastră în mână. A fost aplaudat în momentul în care a intrat în sală. În fața judecătorilor, Adrian Năstase a respins acuzațiile aduse în Dosarul Mătușa Tamara.

"Acuzațiile se bazează pe o întâlnire ce nu a avut loc și pe o înțelegere ce nu a existat, pe un denunț al unei persoane aflate în executarea unei pedepse, care a și fost eliberată după formularea denunțului, când Genică Boerică a avut revelația acelei înțelegeri cu procurorii. Obiectivul dosarului a fost înlăturarea mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, pe care o dețineam în 2006, când a început dosarul", a spus fostul premier în instanță.

Adrian Năstase a fost trimis în judecată de DNA în Dosarul Mătușa Tamara pentru dare de mită. În același dosar este implicat și fostul șef al Oficiului pentru Spălarea Banilor, Ioan Melinescu, acuzat de sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită și divulgare de informații. Și fostul consilier al lui Năstase, Ristea Priboi, este acuzat de complicitate la luare și dare de mită. Mai exact, procurorii DNA susțin că Năstase l-a numit pe Ioan Melinescu în funcția de șef al Oficiului pentru Spălarea Banilor, în schimbul sustragerii de acte ce priveau un transfer de 400.000 de dolari făcut de Dana Năstase. DNA susține că Melinescu i-ar fi promis lui Năstase că va bloca dosarul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3301 secunde