Adrian Năstase poate fi eliberat. DNA contestă decizia

140
Adrian Năstase poate fi eliberat. DNA contestă decizia - adrian-1360684865.jpg
Judecătoria Sectorului 4 a admis, astăzi, cererea lui Adrian Năstase de eliberare înainte de termen, însă decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Tribunalul București, informează MEDIAFAX.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a declarat recurs în privința deciziei Judecătoriei Sectorului 4 prin care a fost admisă cererea lui Adrian Năstase de eliberare înainte de termen, acesta urmând să fie judecat de Tribunalul București.

Decizia Tribunalului București în acest caz va fi definitivă.

Până la judecarea recursului, fostul premier rămâne în detenție. Dacă Tribunalul va menține decizia Judecătoriei Sectorului 4, el va fi pus în libertate.

La judecarea cererii de eliberare înainte de termen, procurorul de ședință a solicitat instanței Judecătoriei Sectorului 4 București respingerea acesteia, învocând faptul că deținutul nu a dovedit o atitudine de îndreptare, întrucât a continuat să facă afirmații la adresa judecătorilor care l-au condamnat la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calității" referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.

Avocații lui Năstase au respins susținerile procurorului de ședință.

Procurorul Direcției Naționale Anticorupție a venit cu argumente contra eliberării lui Năstase înainte de termen, invocând fie că Judecătoria Sectorului 4 București nu este competentă să soluționeze cererea, fie că este pusă la îndoială calitatea de operă științifică a lucrărilor fostului premier avute în vedere pentru punerea lui în libertate.

Comisia de eliberări condiționate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier. Astfel, cererea a ajuns în fața unui judecător.

Avocatul Ion Cazacu spunea că membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activitățile desfășurate de Adrian Năstase în penitenciar, precum și faptul că acesta a publicat trei cărți. Cazacu preciza că au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei și zilele petrecute de Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanței.

Adrian Năstase este încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calității".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6058 secunde