ALDE Constanța, scindată în două. Frații Banias, luați în colimator

2212
ALDE Constanța, scindată în două. Frații Banias, luați în colimator - befunkycollage-1489341769.jpg

Articole de la același autor

O parte din actuala conducere a ALDE Constanța contestă ședința care a avut loc astăzi, și, totodată, și deciziile care au fost luate în timpul acesteia. În acest context, a fost transmis un comunicat de presă pe care-l redăm în totalitate: 


"Această așa zisă ședință a fost convocată ilegal și nestatutar, de către persoane care nu au nicio calitate în cadrul biroului executiv teritorial. De altfel, această convocare nu a fost asumată de niciun membru al partidului. În conformitate cu statutul partidului și cu normele tranzitorii, delegațiile permanente se constituie ulterior primelor alegeri interne, respectiv după congresul partidului care urmează sa se desfășoare in cursul anului 2017. De asemenea, orice astfel de convocare trebuie făcută de către președintele organizației teritoriale. Toate deciziile comunicate presei sunt nule de drept și nu pot produce niciun fel de efect. Așa zisa denunțare a protocolului de colaborare PSD-ALDE demască adevăratele nemultumiri și frustrări ale participanților la această întâlnire, ale unor oameni care nu au avut niciodată rezultate în alegeri și care nu pot accepta că la Constanta și la nivel național colaborarea dintre cele două partide se desfășoară în foarte bune condiții. Membrii și militanții de bună credință ai ALDE, cei care au dus greul campaniilor electorale de anul trecut, știu că este absurd să se pună în discuție dizolvarea celor mai performante filiale, respectiv Constanța și Medgidia, singurele care au înregistrat un progres de la alegerile locale la cele parlamentare. Nu putem ignora faptul ca așa zisa ședință a fost condusă de către persoane fără nicio calitate în organizație, cu grave probleme de imagine și chiar de natura penală. 


Așadar, ne delimitam de acțiunile diversioniste ale organizatorilor acestei întruniri și anunțăm, pe această cale, că cei vinovați de grave abateri de la statutul partidului vor suporta consecințele faptelor lor. 


În altă ordine de idei, dorim să vă informăm că, în cadrul ședinței biroului politic teritorial de vineri, 10 Martie 2017, s-a decis organizarea de alegeri în cadrul filialei, începând de jos in sus, mai exact comune, organizații orășenești, municipale și Organizația județeană, ulterior urmând sa se organizeze congresul partidului", au transmis prin intermediul unui comunicat de presă, președintele ALDE Constanța, deputatul Mircea Banias alături de vicepreședinte ALDE birou național,

primarul Valentin Vrabie și președintele organizației municipale, George Fulina. 


Reamintim că, astăzi, "aripa" Jean Paul Tucan- Gigi Chiru- Daniel Learciu a anunțat că deputatul Mircea Banias a fost sancționat cu avertisment, în timp ce fratelui său, consilierul județean Emil Banias, i-a fost retras sprijinul politic. Tot aceștia au mai anunțat că, în locul lui George Fulina, la conducerea organizației municipale Constanța a fost numit Daniel Learciu.

Vom reveni în edițiile viitoare cu informații detaliate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1395 secunde