ALDE și-a ales o nouă conducere. Mohammad Murad, printre copreședinți

1705
Delegaţii la Congresul ordinar al partidului ALDE şi-au ales sâmbătă o nouă conducere, formată din copreşedinţii Varujan Vosganian, Mohammad Murad şi Mircea Minea. Din cei 957 de delegaţi prezenţi, 942 de voturi au fost "pentru" şi 15 au fost nule. Din noua structură de conducere mai fac parte secretarul general, 4 prim-vicepreşedinţi, 19 vicepreşedinţi, 14 membri cu rang de vicepreşedinte politic, 12 membri supleanţi şi membrii din Biroul Politic Executiv.

Cei patru vicepreşedinţi aleşi sunt Cornelia Negruţ, Ionel Cel-Mare, Tiberiu Dekany şi Alexandru Baicu. Potrivit unui comunicat al ALDE transmis redacției, vicepreşedinţii aleşi sunt: Anton Anton, Ion Asaftei, Constantin Avram, Ciprian Blejan, Daniela Călin, Marian Coanda, Gabriel Crîngeneanu, Valeriu Crişan, Bogdan Dăscălescu, Cristian Dima, Viorel Dosaru, David Dragoş, Avram Gal, Dan Marian, Andrei Metehău, Raluca Roşca, Violeta Sora, Bogdan Ştefanachi şi Bogdan Trifan.

Varujan Vosganian a subliniat că obiectivul ALDE este "să redevină un partid care să conteze şi să revină în Parlament".

„Ieşirea ALDE de pe prima scenă s-a realizat în urma unor manevre obscure. Noi azi trebuie să reparăm această nedreptate. Cei care ne ofensau pe motiv că ţinem PSD la guvernare s-au dus să lustruiască clanţele PSD pentru a-i ţine pe ei la guvernare (...) M-am întors, iar împreună cu mine s-au întors mulţi alţi colegi de-ai noştri. Alţii care erau s-au întors cu faţa luminoasă către ALDE. Împreună cu noi au venit şi persoane care nu erau în ALDE (...) România trebuie să aibă propriul său destin", a afirmat Varujan Vosganian.

Copreşedintele ALDE Mohammad Murad a spus că „România are astăzi nevoie de oameni care să asume şi să gândească profund româneşte".

„Sunt onorat să fiu român de 32 de ani. Sunt onorat să devin astăzi unul dintre copreşedinţii partidului ALDE, pentru că eu cred în valori morale. România trebuie să nu mai continue să fie la coada oricărui subiect de la nivel european. România are nevoie, înainte de toate, să construiască o economie sănătoasă, puternică. Acest lucru nu poate fi făcut decât de către oamenii de afaceri. Avem nevoie de români care să meargă în toată Europa pentru a înfiinţa firme. Şi numai noi putem face acest lucru, făcându-i pe oameni să gândească precum nişte antreprenori", a spus Murad.

Copreşedintele Mircea Minea a declarat că ALDE va primi "un suflu nou".

„Lucrurile se fac cu oamenii şi pentru oameni. Sunt în faţa dumneavoastră şi sunt alături de ALDE. Prin educația mea am învăţat să nu trădez. Sunt un om al victoriei, plec la o luptă cu mentalitatea de învingător. Să îi dăm azi partidului acest imbold, această speranţă de care are nevoie şi să ajungem în Parlamentul României şi, de ce nu, chiar la guvernare", a spus Mircea Minea.

Vineri a avut loc Congresul extraordinar al ALDE, care a modificat statutul partidului.

Membrii Biroului Politic Central al ALDE l-au acuzat la începutul lunii septembrie pe fostul preşedinte al formaţiunii, Daniel Olteanu, că a participat la Şcoala de vară a tinerilor din PMP "fără a avea un mandat" din partea conducerii partidului. Ulterior, Olteanu a demisionat. Interimatul a fost asigurat până sâmbătă de Alexandru Tiberiu Dekany.Pagina a fost generata in 0.8734 secunde