Alegătorii cu febră de peste 37,3 de grade vor vota într-o cabină specială

189
Alegătorii cu febră de peste 37,3 de grade vor vota într-o cabină specială - 1-1600264191.jpg
Alegătorii care merg în secțiile de votare pentru alegerile locale din 27 septembrie și vor avea febră de peste 37,3 de grade vor vota într-o cabină specială. Aceasta va fi folosită doar de persoanele simptomatice și va fi dezinfectată după fiecare folosire, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit Digi24.


„V-am spus că va fi o lună de foc, care va începe prin măsuri de revenire la normalitate, redeschiderea restaurantelor, teatrelor, revenirea dn concediu și aglomerația din transportul public, începutul şcolii, alegerile de pe 27 septembrie”, a spus Nelu Tătaru.


El a amintit că Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne au emis un ordin comun pentru a explica şi normele de aplicat în campanie electorală, iar acum au elaborat un ordin comun care stabileşte normele din ziua alegerilor.


„Ţin să menţionez situaţii deosebite, în care alegătorul vine şi prezintă la triajul epidemiologic temperatură peste 37,3. El este prioritar şi va merge către o urnă şi cabină de vot dedicată. Se alege una din urne şi va deveni din acel moment urnă şi cabină de vot dedicată, pentru cei care prezintă simptome sau febră. Cabina se va dezinfecta după fiecare participant”, a spus Tătaru.


„Urna mobilă va merge întâi la cei care au patologie non-COVID, urmând secundar cei care se află în izolare sau în carantină”, a adăugat el.


Constantin Mitulețu Buică, preşedintele Autorității Electorale Permanente, a explicat cum se va desfșășura procesul de votare: accesul în secţia de votare va fi făcut de operatorul de calculator, cetăţeanul care votează va merge la preşedintele secţiei de votare sau la membrul desemnat pentru identificarea în lista electorală şi înmânarea buletinelor de vot şi ştampile. La ieşirea din secţie, votantul își va primi înapoi buletinul.


„Prin ordin sunt stabilite regulile sanitare de urmat de la intrarea în secţia de votare, pe circuit, până la ieşirea din secţia de votare. Faţă de alegerile clasice pe care le ştiam noi, cetăţenii trebuie să respecte nişte reguli suplimentare, astfel încât să ne asigurăm ca acest virus să nu fie răspândit şi oamenii să fie în siguranţă. Încă din această seară avem pregătit clipul de promovare a regulilor pe care cetăţenii vor trebui să le urmeze în secţia de votare, astfel încât să ne asigurăm că toată lumea ştie ce are de făcut şi cum trebuie să se comporte în pandemie la o secţie de votare”, a adăugat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0214 secunde