Concurs Alegerile parlamentare, la începutul lunii noiembrie sau pe 2 decembrie

228

Articole de la același autor

Alegerile parlamentare ar putea fi organizate la începutul lunii noiembrie sau pe 2 decembrie, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, într-o întâlnire cu presa străină, citat de Bloomberg.
În urmă cu trei săptămâni, Ponta a afirmat că alegerile parlamentare ar trebui organizate în luna octombrie, astfel încât noul Guvern să își poată promova în Parlament proiectul de buget cel târziu în luna noiembrie, spunând că speră să ajungă cu PDL la un acord politic în acest sens. El a arătat că alegerile parlamentare în luna octombrie se justifică prin faptul că nu avantajează nicio formațiune politică, dar pot duce la prezentarea și adoptarea în Parlament a bugetului de stat pentru 2013.
Președintele PNL, Crin Antonescu, a spus atunci că susține propunerea lui Ponta de organizare a alegerilor parlamentare în luna octombrie, deoarece România are nevoie rapid de o majoritate solidă în Parlament.
În schimb, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că, potrivit Constituției, durata unei legislaturi poate fi scurtată într-o singură situație, și anume cea în care președintele României dizolvă Parlamentul, ca urmare a respingerii a două propuneri de Guvern.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2891 secunde