Aleșii locali ce au fost condamnați cu suspendare își vor pierde mandatul

2165
Camera Deputaților a adoptat tacit un proiect de lege inițiat de deputatul PDL Nicușor Păduraru, prin care aleșii locali care au primit condamnări penale cu suspendarea executării pedepsei nu-și vor putea exercita în continuare mandatul.
Deputatul PDL a propus modificarea Statutului aleșilor locali astfel încât pierderea mandatului de primar sau de consilier să nu fie determinată doar de o condamnare penală definitivă și irevocabilă cu executarea pedepsei, fiind suficientă o condamnare definitivă și revocabilă cu suspendare. Păduraru susține că nu este corect ca primari sau președinți de consilii județene să rămână în funcție chiar dacă au un trecut penal demonstrat.
"Consider că încetarea mandatului unui ales local pentru săvârșirea unor fapte penale nu trebuie condiționată de modalitatea de executare a pedepsei (privativă sau nu de libertate), ci trebuie să țină cont de integritatea și probitatea legală și morală a acelei persoane", se arată în expunerea de motive a legii. Termenul de dezbatere a proiectului a expirat pe 9 noiembrie, urmând să fie remis Senatului, care este Camera Decizională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Ianuarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Primarul ține audiențele pe stradă
Pagina a fost generata in 1.1194 secunde