Aleşii locali din Constanţa, convocaţi de primarul Vergil Chiţac în şedinţă ordinară. Se votează pentru trei PUD-uri

2310
Aleşii locali din Constanţa, convocaţi de primarul Vergil Chiţac în şedinţă ordinară. Se votează pentru trei PUD-uri - fond-sedinta-cl-ordinara-1700994465.jpg

Articole de la același autor

Consiliul local al municipiului Constanţa a fost convocat de către primarul Vergil Chiţac în şedinţă ordinară pentru data de miercuri, 29 noiembrie, cu începere de la ora 14:00. Pe ordinea de zi se află nu mai puţin de 65 de proiecte care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia.

Printre acestea se află mai multe proiecte care vizează clădirile dezafectate din municipiul Constanţa. Mai exact, consilierii locali vor vota pentru majorarea impozitelor acestor clădiri, atât timp cât proprietarii nu le restaurează.

La acest capitol există câteva exemple cum ar fi proiectul de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri pentru clădirea situată în municipiul Constanța, str. Sabinelor nr. 28, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită, proiectul de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri pentru clădirea situată în municipiul Constanța, str. Alexandru Sahia nr. 50, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită sau cel privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri pentru clădirea situată în municipiul Constanța, str. Sentinelei nr. 24, lot 1, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

Totodată, pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri se mai află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea asociațiilor, fundațiilor și cultelor recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii, selecționate în vederea acordării de subvenții de la bugetul local pentru anul 2024.

Tinerii au reprezentat întotdeauna o prioritate pentru aleşii locali, astfel că aceştia vor vota miercuri şi proiectul de hotărâre privind adoptarea criteriilor pentru accesul la locuințele construite prin programul ANL destinate închirierii, stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor, precum și repartizarea locuințelor pentru tineri, cu modificările și completările ulterioare.

Achiziţia de autobuze electrice în municipiul Constanţa a fost un real succes, astfel că pe viitor se doreşte achiziţionarea a mai multor astfel de autobuze pentru a fi introduse pe liniile de transport în comun. Aşadar, pe ordinea de zi a şedinţei se mai află şi proiectul de hotărâre privind modificarea HCL nr. 266/2018 de aprobare a participării în cadrul proiectului, de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, a cheltuielilor legate de proiect, precum și de aprobare a Acordului de parteneriat și a Protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziții publice ocazionale pentru proiectul „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice cu lungimea de 10 m”, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea consilierii locali vor vota şi câteva proiecte care au legătură cu unele PUD-uri din Constanţa.

Vorbim aici despre proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu – construire imobil S+P+2E+M – locuire colectivă, turism, birouri cu alimentație publică, comerț și servicii la parter, bd. Tomis nr. 34, investitor Nicolae Vasile, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu – construire imobil S+P+2E+M – locuire colectivă, turism, birouri cu alimentație publică, comerț și servicii la parter, str. Vasile Alecsandri nr. 14, investitor Moscu Florina sau cel privind probarea Planului Urbanistic de Detaliu – construire magazin materiale de construcție și anexe, bd. I. C. Brătianu nr. 131, investitor societatea Prefabricate Dobrogea SRL.

Acestea sunt doar câteva dintre cele 65 de proiecte de hotărâre care urmează să fie votate de către aleşii locali.

Şedinţa va avea loc pe o platformă online de videoconferinţă, aşa cum suntem obişnuiţi de foarte mult timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3909 secunde