TRAIAN BĂSESCU, declarații de presă

"Am promulgat Legea de aprobare a OUG privind certificatele verzi, aștept ieftinirea prețului la energia electrică"

101
Președintele Traian Băsescu va face declarații de presă la ora 18.30, la Palatul Cotroceni. 


UPDATE - Principalele declarații ale președintelui:


Înțeleg că Guvernul susține că prin promulgare va scădea prețul la energie. Am promulgat legea de aprobare a ordonanței și aștept cu nerăbdare ieftinirea prețului la energia electrică.


Legea 220 din 2008 pentru promovarea producerii de energie din surse regenrabile a mai fost modificată în 2011, prin OUG. Ea are o dată. Și data e 12 octombrie, data publicării în monitorul oricial. Guvernul Boc a primit aprobare de la CE în data de 13 august 2011. Asta a făcut posibil ca în octombrie să se poată face modificarea. Ceea ce eu am contestat a fost lipsa acestui aviz și pot fiu consecințe serioase. Pentru a elimina președintele din disputele sindicale, am decis să promulg legea deși nu are avizul de la CE. Pot fi consecințe neplăcute, dar consider că, prin pozițiile publice, Guvernul și-a asumat responsabilitatea.


Din aprilie se vor simți și efectele taxei pe stâlp în toate domeniile de activitate. Încă se poate renunța la taxa suplimentară pe combustibil.


Am avut o discuție cu premierul, ministrul de Interne. În ceea ce ne privește, obiectivul nostru este ca oamenii politici maghiari să nu utilizeze perioadele de campanie electorală pentru a face declarații care contravin Constituției României. Și noi, politicienii români, am făcut campanii în Italia, Spania, în SUA. Dar niciodată nu mi-am permis în Spania să spun ce să facă cei din Catalunia sau să am abordări separatiste. Întotdeauna mesajul politicienilor români în diaspora a fost de respect pentru legile locale. Rugămintea e să aibă în vedere că statul român nu va tolera mesaje care să contravină Constituției României.


Despre Gabriel Resources: Sunt nepregătit pentru un răspuns. Avizele nu le dă președinția, e o chestiune guvernamentală. Eu nu dau sau iau avize de exploatare sau explorare.


Joc politic anti-maghiar fac liderii maghiari care vin în România și ne spun cum să ne organizăm administrativ. Nu cred că românii au tot atâtea drepturi în Ungaria câte au minoritarii maghiari în România. Eu sunt unul dintre cei care nu pot fi suspectați de lipsă de respect pentru comunitatea maghiară.


Sursa Livetext: www.realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3564 secunde