Proiect de lege:

Amenzi pentru cei care dau bani cerșetorilor

3078
Amenzi pentru cei care dau bani cerșetorilor - cersetor80441300-1325061768.jpg
"Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește... nimic". Iar dacă va primi, respectivul va merge la închisoare. Asta este dorința unui deputat democrat liberal care este hotărât să stopeze cerșetoria. Prin urmare, spune alesul, și cel care va da bani va fi sancționat: va primi amenda între 300 și 600 de lei.

Deputatul Ștefan Pirpiliu vrea să-i bage la închisoare pe cerșetori. Adică pe cei care fie că stau la metrou, la colț de stradă sau la semafor..primesc bani de pomană. La fel ca și femeia din imagine. Are 84 de ani și, în loc să stea acasă, tremură de frig într-o intersecție din Capitală.

Când aude de ideea deputatului - închisoare de la șase luni la doi ani- bătrâna se sperie. Nu se sperie însă cei care au obiceiul de a da.

De altfel, mulți dintre români recunosc că nu este bine să dai bani cerșetorilor, dar atunci când vine vorba de sancțiuni își schimbă părerea.

Proiectul mai prevede ca statul poate confisca banii proveniti din cersetorie. Si nu e putin lucru avand in vedere ca un cersetor poate strange intr-o luna pana la 5.000 de lei, adica peste o mie de euro.

România nu ar fi prima țară care ar lua o astfel de decizie în încercarea de a scăpa de cerșetori. În Lituania, locuitorii din Vilnius pot primi o amenda până la 600 de euro dacă dau bani cerșetorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3592 secunde