Angela Merkel a declarat că este ''foarte preocupată'' de relaxarea restricțiilor impuse de pandemie

136
Angela Merkel a declarat că este ''foarte preocupată'' de relaxarea restricțiilor impuse de pandemie - angelamerkelafp-1587385867.jpg

Articole recomandate

Cancelarul Angela Merkel a declarat luni că este ''foarte preocupată'' de o posibilă relaxare a germanilor în ceea ce privește respectarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, relatează agerpres.ro.


Germania a început luni o ridicare parțială a restricțiilor, între care redeschiderea magazinelor cu mai puțin de 800 de metri pătrați. Cu toate acestea, rămân în vigoare regulile privind adunările cu mai mult de două persoane și o distanță minimă de 1,5 metri în locuri publice.


Liderul german și-a exprimat nemulțumirea luni dimineață în timpul unei videoconferințe cu liderii partidului conservator CDU.


Merkel a cerut în special să înceteze discuțiile cu privire la o posibilă ridicare totală a restricțiilor în Germania, au declarat mai mult participanți la videoconferință.


Angela Merkel s-a declarat de asemenea ''foarte preocupată'' de nerespectarea crescută, în opinia ei, a regulilor de distanțare socială.


"Ceea ce contează acum este evoluția situației până la 30 aprilie, data de expirare a regulilor actuale de protecție", a declarat Merkel în timpul discuției, adăugând că probabil va trebui să se aștepte până la 8 sau 9 mai pentru a afla dacă, pe lângă redeschiderea treptată a școlilor programată pentru 4 mai, vor fi posibile noi ridicări ale restricțiilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.799 secunde