ANI a sesizat Parchetul ICCJ în cazul fostului ministru Eugen Nicolăescu, pentru fals

333
Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat ieri Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul deputatului liberal Eugen Nicolaescu, pentru infracțiunea de fals în declarații, se arată pe HotNews.
După ce a verificat declarațiile de avere ale fostului ministru al Sănătății, ANI a constatat că "situația patrimonială reală a domnului Eugen Nicolaescu nu este corect reflectată în declarația de avere depusă la data de 3 iunie 2009, deoarece domnul deputat a omis să înscrie donațiile efectuate în perioada 30.10.2008 - 15.12.2008 în contul bancar deschis pe numele său la B.C.R. S.A", afirma Agenția, într-un comunicat de presă.
Potrivit HotNews, Eugen Nicolăescu a deținut conturi bancare la B.C.R. S.A., Raiffeisen Bank și Bancpost S.A.. În urma rulajelor debitoare și creditoare, în perioada 30 octombrie 2008 - 15 decembrie 2008, în contul deschis la B.C.R. a fost depusă suma totală de 174.200 lei; conform extraselor de cont, s-a constatat faptul că suma de 174.200 lei a fost integral utilizată pentru plata de bunuri promoționale (pelerine, saci de rafie, pungi, servicii de publicitate în ziar, cărți vizită, cărți poștale, căciuli, fulare etc.). Deputatul a susținut că sumele rulate prin contul bancar provin de la diverse persoane fizice și constituie cotizații aferente campaniei electorale.
ANI precizează însă că, potrivit art. 3 din Legea privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, sursele de finanțare ale unui partid politic sunt "cotizații ale membrilor de partid, donații, legate și alte liberalități, venituri provenite din activități proprii, subvenții de la bugetul de stat", iar "donațiile și legatele primite după deschiderea campaniilor electorale pot fi folosite pentru campania electorală numai după declararea lor la Autoritatea Electorală Permanentă". ANI s-a sesizat din oficiu, în urma publicării, de către "Academia Cațavencu", a articolului "Eugen Nicolăescu (deputat PNL): «Eu, personal, nu am luat nimic acasă»".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9653 secunde